Top
Vrijdag 14 juni 2024
Outdoor Fitness

In 2011 wordt in Zwolle de hipste sportinnovatie van dit moment gerealiseerd: outdoor fitness. Met deze trendy voorziening heeft sportpark De Pelikaan, proeftuin van NOC*NSF, een primeur in handen.

“Outdoor fitness is op dit moment al razend populair in landen als Spanje, Finland en Duitsland”, vertelt Diederik Meijntjes, verenigingsmanager van De Pelikaan. "Logisch ook, want hiermee worden alle voordelen van fitnessen op ideale wijze gecombineerd met de gezonde effecten van het buiten sporten.” De Pelikaan heeft als een van de vijftien NOC*NSF-proeftuinen in ons land de taak om te zorgen voor vernieuwing van het sportaanbod. Met het mogelijk maken van outdoor fitness voldoet De Pelikaan optimaal aan die opdracht. “Wij zijn bovendien de eerste proeftuin die deze vorm van buitensport aanbiedt, onze opdrachtgever NOC*NSF is er heel enthousiast over”, vertelt Meijntjes.

Extra dimensie
Er zijn genoeg enthousiastelingen te vinden voor het concept, daar is de verenigingsmanager van overtuigd. “Uiteraard kunnen de leden van de sportverenigingen zelf aan de slag, voordat en nadat ze gaan korfballen, tennissen, hockeyen of voetballen. Maar het is ook ideaal voor ouders die hun kinderen naar voetbal of hockey brengen en intussen zelf actief willen zijn, die hoeven niet langer verplicht met een kopje koffie in de kantine te zitten."

Jong en oud
Volgens Meijntjes zou outdoor fitness ook uitstekend geschikt zijn als onderdeel van revalidatieprogramma's van fysiotherapeuten, voor senioren en als leerwerkplek en extra sportaanbod voor het onderwijs. En wat te denken van de mensen die nu al naar het sportpark komen om in de omgeving te wandelen of hard te lopen.

“Zij krijgen de mogelijkheid tot een volledige workout in de buitenlucht”, aldus Meijntjes, die nog even benadrukt dat De Pelikaan ook zorg draagt voor de begeleiding: “Iedereen, van jong tot oud, kan bij ons straks onder toeziend oog van een ervaren instructeur buiten fitnessen.”