Top
Dinsdag 21 november 2017
Verenigingen

De Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan is opgericht om de samenwerking tussen de vijf verenigingen op Sportpark ‘De Pelikaan’ te bevorderen en invulling te geven aan de doelstellingen van de proeftuin. Het gaat hierbij om Voetbalvereniging sv HTC, Korfbalvereniging Oranje-Zwart, de Zwolsche Mixed Hockey Club, de Zwolse Tennisclub de Pelikaan en Hippisch centrum de Haerst.

Doelstelling van de stichting is om door middel van met name vernieuwend sportaanbod zoveel mogelijk mensen te laten genieten van sport. Daarnaast wil de Pelikaan een leerwerkplaats zijn voor studenten van de Zwolse (sport)opleidingen om de kwaliteit van het sportaanbod voortdurend te kunnen verbeteren. Het project ‘Proeftuin Sportpark De Pelikaan’ loopt van mei 2007 tot en met juni 2011 en is erop gericht uiteindelijk de ontplooide activiteiten een structureel karakter te geven binnen de verenigingen.

Hippisch Centrum De Haerst
Hippisch Centrum De Haerst ligt bij de ingang van De Pelikaan, centraal gelegen naast de A28 en gemakkelijk bereikbaar met de fiets, auto of bus. Met twee indoor rijhallen en twee ruime buitenbanen biedt het uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. In het modern ingerichte grand café kunnen de paardensporters en bezoekers terecht voor een kopje koffie tijdens de les. Ook voor gezelschappen en bedrijven biedt De Haerst volop mogelijkheden. Het grand café heeft een gezellig buitenterras, aangrenzend aan de buitenbaan.

Oranje Zwart
Korfbalvereniging Oranje Zwart is meer dan een korfbalclub. De bloeiende zaterdagvereniging is opgericht in 1915 en telt ruim 250 leden. Naast de prestaties op het korfbalveld staat de club bekend om haar gezelligheid. Oranje Zwart heeft als sportieve doelstelling dat zij met haar selectie zo hoog mogelijk wil spelen in de landelijke competitie. De selectie bestaat deels uit spelers uit de eigen jeugd, maar daarnaast geniet Oranje Zwart ook de reputatie dat zij zeer gastvrij is voor studenten en ambitieuze spelers van buiten.

SV HTC
SV HTC is meer dan een voetbalclub. Van oudsher kent HTC een grote betrokkenheid van leden en veel vrijwilligers, die zich voor onze vereniging inzetten. Wij richten ons niet alleen op het prestatievoetbal van jeugd- en seniorenselectieteams. Wij vinden ook het voetbalaanbod voor recreanten van groot belang. Ook willen wij ons inzetten voor maatschappelijke doelen. De club heeft niet voor niets van de Stichting Meer dan Voetbal het label Meer dan Voetbal ontvangen. HTC ontving dit label in 2010 als één van de eerste amateurvoetbalverenigingen in Nederland. Wij volgen daarmee op dit punt betaald voetbalclubs als NAC, Vitesse en PSV.

ZMHC
De Zwolsche Mixed Hockey Club is één van de oudste sportverenigingen in Zwolle. ZMHC is opgericht in 1902 en heeft een lange historie op sportpark De Pelikaan. Al sinds 1906 bespeelt ZMHC de velden aan de Haersterveerweg. En al sinds 1906 is er sprake van een gezellig en bloeiend verenigingsleven, met mooie oude tradities als het Joop Meursing hockeykamp, het Pim Lankhorst familietoernooi en de sinterklaasviering. De vereniging telt inmiddels bijna 1.000 leden, waarvan het overgrote deel jonger dan 18 jaar is. In 2012 zal de club gaan fuseren met Tempo '41.

ZTC De Pelikaan
Dat de tennissport in de loop der tijden is uitgegroeid tot een aantrekkelijk tijdverdrijf, is algemeen bekend. Vele sportievelingen hebben het tennisracket met wisselend succes al eens ter hand genomen. De sport vergt een sportieve instelling, een behoorlijke conditie en een gedegen techniek, maar het niveau mag variëren. Daarom kan iedereen deze sport beoefenen: van 4- tot 80-jarigen, van recreatiespeler tot professional: tennis is een sport voor iedereen. Juist bij de Zwolse Tennis Club De Pelikaan vindt u die gevarieerdheid terug. ZTC De Pelikaan is opgericht op 13 oktober 1961 en is in vijftig jaar uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met momenteel ongeveer 600 leden, inclusief zo’n 150 jeugdleden.