Top
Dinsdag 21 november 2017
Hippisch Centrum De Haerst

Hippisch Centrum De Haerst ligt bij de ingang van De Pelikaan, centraal gelegen naast de A28 en gemakkelijk bereikbaar met de fiets, auto of bus. Met twee indoor rijhallen en twee ruime buitenbanen biedt het uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. In het modern ingerichte grand café kunnen de paardensporters en bezoekers terecht voor een kopje koffie tijdens de les. Ook voor gezelschappen en bedrijven biedt De Haerst volop mogelijkheden. Het grand café heeft een gezellig buitenterras, aangrenzend aan de buitenbaan.

Eigenaren van paarden kunnen hun paard stallen bij De Haerst. Voor deze zogenoemde pensionpaarden heeft De Haerst ruime boxen beschikbaar. Naast de pensionpaarden zijn er manegepony’s en -paarden, die ingezet worden in de lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Naast de stallen heeft De Haerst ook paddocks en weiland, waarin de paarden en pony’s naar buiten kunnen. Een instructieruimte, zadelkamers, een solarium en de spoelplaats maken de accommodatie van De Haerst compleet.

Paardensport en onderwijs
Naast de manege- en pensionklanten zijn er ook leerlingen en studenten te vinden bij De Haerst. De leerlingen van de Paardrijclass (Thomas a Kempis College/Talentstad), de hippische topsportopleiding (Centre for Sports & Education), de Hippische Opleidingen van Landstede MBO en De Groene Welle volgen praktijklessen en paardrijlessen bij De Haerst. Het mooie van De Haerst is dat kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen op elk niveau hun passie kunnen beleven bij De Haerst. Van beginner tot topsporter, alleen paardrijden of in combinatie met onderwijs, bij De Haerst ontmoeten ze elkaar allemaal.

Rijvereniging en wedstrijdsport
Paardensporters die hun niveau willen meten met anderen kunnen lid worden van Rijvereniging de Haerst. Bij de manege worden FNRS- en KNHS-wedstrijden georganiseerd. De rijvereniging telt circa 200 leden waarvan er vele deelnemen aan wedstrijden over het gehele land tot op het hoogste niveau. Sporters die ambitieus zijn en een optimale voorbereiding willen op de wedstrijden, kunnen lid worden van Equipe de Haerst. Equipe de Haerst is een groep ambitieuze ruiters/amazones die gezamenlijk trainingen volgt, wedstrijdbegeleiding krijgt en met elkaar op concours gaat.

Kennismaken?
Wilt u kennismaken met de sportieve mogelijkheden van Hippisch Centrum De Haerst? U kunt altijd langskomen voor meer informatie of een afspraak voor een proefles maken. Of kom langs bij één van de evenementen, die dit voorjaar op de agenda staan. Alle informatie over de activiteiten vindt u op www.dehaerst.nl.