Top
Dinsdag 21 november 2017
Pelikaan Beach Soccer Zwolle klaar voor Eredivisie 2013

Vandaag heeft de KNVB het competitie-programma van de KNVB Eredivisie Beach Soccer voor deze zomer 2013 bekend gemaakt. Na 3 eerdere jaren zal ook dit seizoen ons eigen Pelikaan Beach Soccer Zwolle team weer uitkomen in deze hoogste divisie van Nederland.

Ten opzichte van vorig seizoen hebben zich enkele wijzigingen voorgedaan. Trainer/coach Sillie Diluru heeft afscheid genomen. Zijn werkzaamheden worden dit seizoen overgenomen door Folkher Langejans, Jurian Meijntjes en Iljas Baltes. Dit ervaren trio, dat al vanaf de start van Beachsoccer in Zwolle erg betrokken is en ook dit seizoen als speler in dit team uit mogen komen, vormen samen met de volgende ervaren Beach Soccer spelers afkomstig van verschillende amateurclubs uit de regio Zwolle het team voor dit seizoen:
Mathijs Bouwhuis, Stefan Meijerink, Joris de Wilde, Michael Wolf, Koen Hultink, Jesper Harmens, Melvin Velthuis, Marthijn van der Steeg, Coen Dunnink, Roy Super en Wesley Bruins.

Nieuw in de selectie voor deze zomer zijn: Dirk Muis en Sebastiaan Bouwhuis van vv Berkum, Adi Draganovic van WHC Wezep, keeper Django van der Landen van HTC (nieuwe seizoen WHC Wezep), Bjorn Rellum van Nunspeet en Leon Hultink van sv Zwolle. Daarnaast zijn wij zeer verheugd dat ook Jordi Lemmens na afwezigheid van een seizoen deze zomer weer deel uitmaakt van de selectie.

Het speelschema voor Pelikaan Beach Soccer Zwolle is als volgt:
In de binnenstad van Amstelveen speelt het team op zaterdag 15 juni a.s. om 14.00 uur tegen Interchange Rotterdam en om 17.00 uur tegen Beachsoccer Zeeland.

Op zaterdag 29 juni speelt het team in de binnenstad van Leeuwarden om 12.00 uur tegen BS Boeketterie Wiesmeijer Katwijk en om 15.00 uur tegen V.V.S. Den Haag.

De laatste speeldag van de competitie voordat de playoff wedstrijden in winnaars en verliezerspoule starten, vindt plaats in de binnenstad van Zwolle op zondag 30 juni. Pelikaan Beachsoccer Zwolle opent deze dag om 11.00 uur tegen de landskampioen 2012 Beach Soccer Egmond, speelt om 14.00 uur tegen Beach Soccer Augustin BDU en sluit om 17.00 uur af tegen Beach Soccer Rotterdam.

Op zaterdag 6 juli wordt in het Beachsport Stadion van Scheveningen gespeeld om de KNVB Beach Soccer Beker waarna op zondag 7 juli en in het weekend van 13/14 juli de playoffs eveneens in Scheveningen op het programma staan.

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2013 om 14:38 uur